Vítejte u třetího dílu našeho dokumentárního seriálu o práci šlechtitelské stanice v Úhřeticích. Po setí, které jsme sledovali v druhém díle, vás nyní zavedeme do šlechtitelských laboratoří firmy Selgen, kde se zaměříme na analýzu jakosti pšenice.
V tomto díle se dozvíte, jak šlechtitelé zkoumají různé vlastnosti pšenice, jako je množství lepku, mechanický odpor při hnětení těsta nebo její jakost pro pekárenské využití.
Uvidíte také, jak naše šlechtitelky pečou chléb, aby otestovaly, zda je konkrétní odrůda pšenice vhodná pro pečení. ![🍞](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tdb/1/16/1f35e.png)
![🥐](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tac/1/16/1f950.png)
![🍞](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tdb/1/16/1f35e.png)